Velkommen til bordtennis i Skårup

Bordtennis Skårup IF

Sæson 2018-2019 i Skårup Bordtennisklub

Er bordtennis noget for dig? Vi er største bordtennisklub i/ved Svendborg - se vores telefon/mail nederst på denne side.

Bordtennis for børn og unge

Vil træner hver mandag fra 17.00 - 18.15 i Skåruphallen. Fra 7 år og opefter.

Første gang mandag 10.09.18 kl 17.00

Du vil lære forskellige typer af slag og teknikker fx:

Trænere for ungdom er: Niels Janus, Rasmus Grønborg og Henrik Dyrehauge.

Bordtennis for voksen/senior

Er du begynder eller øvet... er du alene - eller er I flere, så kom og spil bordtennis hos os.

Det er ikke så vigtigt, at du er dygtig til at spille bordtennis. Det er vigtigere, at du sætter pris på det sociale - og du har lyst til at være med i et positivt bordtennis-fællesskab. Vi vil selvfølgelig også gerne have, at du bliver god til bordtennis - og vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe.

Vi spiller mandag og onsdag kl. 18.30 - 22.00 i Skåruphallen. Du bestemmer selv, hvor lang tid du har lyst til at spille i dette tidsrum.

15 - 20 seniorspillere er medlem af klubben - og vi er mellem 12 - 75 år. Vores niveau er begynder til øvet. Vi er typisk 8-14 spillere på en spilleaften - så der er altid nogen at spille med.

En spilleaften foregår på den måde, at vi møder omklædte i hallen - ofte mellem kl. 18.30 - 19. Vi finder en at spille med... og laver nogle øvelser eller spiller en/to kampe. Eller vi er fire spillere, der finder sammen og spiller en double eller to. Vi snakker lidt... så finder vi en anden/andre at spille med - osv.

Det er med til at udvikle dit spil - at spille mod forskellige spilletyper - og spillere der har forskellige niveauer (både begyndere og øvede). Nogle af vores spillere har kun "normale" belægninger - andre har lange/korte knopper eller anti-spin.

Har du lyst til spille motionsbordtennis - eller har du lyst til at spille i holdturneringen?
12 af vores seniorspillere var i sidste sæson med i holdturneringen. Vi havde 3 seriehold (serie 1, 2 og 3) - og vi spiller hjemmekamp mandag aften. Holdturneringen er slut for denne gang (den starter igen i uge 40) - men vi træner/spiller fortsat mandag og onsdag.
5 af vores seniorspillere spiller alene motionsbordtennis... men på en træningsaften - plejer vi at spille med forskellige spillere - både turneringsspillere og motionister.

Bordtennisteknik

Vi hjælper dig gerne med teknik og øvelser - men vi har ikke en bordtennistræner. Vi vil i løbet af året nok lave tur til BTEX i Århus (bordtennisbutik med bordtennishal) - hvor vi vil få træning og ny inspiration. Er der stemning for det, vil vi lave en klubtur til SISUs Seniorstævne, der sandsynligvis afvikles en gang  i maj 2019.

Er du interesseret i bordtennisartikler/videoer, så tjek Larry Hodges, amerikansk bordtennistræners hjemmeside - hvor han skriver om bordtennis på mandage - du kan også blive klog på ugens bordtennis-tips

Larry Hodges skriver også om følgende: serv, servemodtagelse, bolddueller, taktik, fodarbejde, mm. (se et stykke ned ad siden)

Han har endvidere skrevet en god bog om strategi og taktik: Table Tennis Tactics for Thinkers

På Youtube (og på internettet) er der en masse brugbar bordtennisviden - se bl.a. videoer fra BTEX, PingSkills, tabletennisedge:

Bordtennis for 60+

Vi samarbejder med Svendborg Senior Idræt. Så det er muligt for dig over 60 år at spille bordtennis, der styrker din krop og hjerne. Vi spiller onsdag mellem kl. 17 og 18.30 i Skåruphallen.

Prøv om det er noget for dig. Vi er klar med bat og instruktører.

Bordtennisbat, tøj og sko

Du skal have dit eget bordtennisbat, og vi spiller i sportstøj samt sko til indendørs idræt.

Bat

Dit bat skal være af ok kvalitet, så du kan "gribe/tage fat" - og skrue bolden. Det kan du nok ikke i starten. Men når du bliver bedre - lære du at "vende" underskruede bolde til overskruede bolde - og omvendt. Med et hobbybat uden gode belægninger - vil du ikke kunne udføre slagene. Du kan låne et bat hos os i starten, indtil du køber dit eget.

Når du skal købe bat - så anbefaler vi, at du tjekker BTEX og ser deres guide. Og det er en god ide, at du ringer til BTEX - de er eksperter til at hjælpe og vejlede dig. Du er også altid velkommen til at spørge os i klubben om bat og belægninger.

Målsætning i Skårup Bordtennisklub

At inspirere børn og voksne i alle aldre til at dyrke bordtennis som sport og idrætsgren.

Kontakt Skårup Bordtennisklub

Formand: Rasmus Grønborg
+45 2129 2434 //  bordtennis@skaarup-if.dk

Kontingent og spillerlicens

Kontingent: Nederst har vi listet forskellige typer af kontingenter, tryk på én af dem - og se pris mm. i boks til højre.

Spillerlicens: Vil du også gerne spille holdturnering og/eller stævner - hvilket vil gøre dig til en bedre spiller - så skal du også betale spillerlicens hos Dansk Bordtennis Union