Velkommen til bordtennis i Skårup

Bordtennis Skårup IF

Sæson 2018-2019 i Skårup Bordtennisklub

Er bordtennis dig? Vi er største bordtennisklub i/ved Svendborg - se telefon/mail nederst på siden.

Bordtennis for børn og unge

Vi træner hver mandag fra 17.00 - 18.15 i Skåruphallen. Fra 7 år og opefter. Første gang den 10.09.2018.

Du vil lære forskellige typer af slag/teknikker fx:

Når du træner - vil du blive bedre til bordtennis. Hvis du vil være med i holdturneringen - vil det også gøre dig til en bedre spiller.

Og gode spillere kan inspirere os alle - som fx:

Joanthan Groth - Danmarks bedste mandlige bordtennisspiller

Michael Maze - største danske bordtennisspiller - indtil videre

Tomokazu Harimoto - japansk spiller på 14 år - blandt verdens bedste

Trænere for ungdom er: Niels Janus, Rasmus Grønborg og Henrik Dyrehauge.

Bordtennis for voksen/senior

Er du begynder eller øvet, er du alene - eller er I flere... så kom og spil bordtennis.

Vi spiller mandag og onsdag kl. 18.30 - 22.00 i Skåruphallen. Du bestemmer selv, hvor lang tid du har lyst til at spille i dette tidsrum.

Det er ikke så vigtigt, at du er dygtig til at spille bordtennis. Det er vigtigere, at du sætter pris på det sociale - og du har lyst til at være med i et positivt fællesskab omkring bordtennis. Vi vil selvfølgelig også gerne have, at du bliver god til bordtennis - og vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe.

3 gode råd til begynderen i bordtennis - du kan låne et bat i starten... og vi har boldene.

Vi er omkring 20 seniorspillere i klubben - og vi er mellem 13 - 75 år. Vores niveau er begynder til øvet. Vi er typisk 8-14 spillere på en spilleaften - så der er altid nogen at spille med.

Find viden om bordtennis på Youtube... fx:

En spilleaften foregår på den måde, at vi møder omklædte i hallen - ofte mellem kl. 18.30 - 19. Vi finder en at spille med... laver nogle øvelser eller spiller en/to kampe. Eller vi er fire spillere, der finder sammen og spiller en double eller to. Vi snakker lidt... finder en anden/andre at spille med - osv.

Det er med til at udvikle dit spil - at spille mod forskellige spilletyper... og spillere der har forskellige niveauer (både begyndere og øvede). Nogle spillere har "normale" belægninger - andre har lange/korte knopper eller anti-spin.

Har du lyst til motionsbordtennis - eller har du lyst til at spille i holdturneringen?
12 af vores seniorspillere er med i holdturneringen. Og vi spiller hjemmekamp mandag aften. 8 af vores seniorspillere spiller alene motionsbordtennis... men på en træningsaften - plejer vi at spille med forskellige spillere - både turneringsspillere og motionister.

Er der stemning for det, vil vi lave en klubtur til SISUs Seniorstævne, der sandsynligvis afvikles en gang  i maj 2019.

Bordtennisteknik

Vi hjælper dig gerne med teknik og øvelser - men vi har ikke en bordtennistræner.

Tjek videoer om bordtennisteknik... fx fra: BTEX, PingSkills, Tom Lodziak,  DynamicTabletennis, Brett Clarke, EmRatThich, Tommorow Table Tennis

Og tjek Larry Hodges, amerikansk bordtennistræners hjemmeside - hvor han skriver om bordtennis på mandage - du kan også blive klog på ugens bordtennis-tips

Larry Hodges skriver også om serv, servemodtagelse, bolddueller, taktik, fodarbejde, mm. (se et stykke ned ad siden) - og han har endvidere skrevet en god bog om strategi og taktik: Table Tennis Tactics for Thinkers

Bordtennisbat, tøj og sko

Du skal have dit eget bordtennisbat, og vi spiller i sportstøj samt sko til indendørs idræt.

Bat

Dit bat skal være af ok kvalitet, så du kan "gribe/tage fat" - og skrue bolden. Det kan du nok ikke i starten. Når du bliver bedre - lære du at "vende" underskruede bolde til overskruede bolde - og omvendt. Med et hobbybat uden gode belægninger - vil du ikke kunne udføre slagene. Du kan låne et bat hos os i starten, indtil du køber dit eget.

Når du skal købe bat - så tjek BTEX og se deres guide. Og det er en god ide, at du ringer til BTEX - de er gode til at hjælpe og vejlede. Du er også altid velkommen til at spørge i klubben om bat og belægninger.

Bordtennis for 60+

Vi spiller onsdag mellem kl. 17 og 18.30 i Skåruphallen. Vi samarbejder med Svendborg Senior Idræt. Så det er muligt for dig over 60 år at spille bordtennis, der styrker din krop og hjerne.

Bordtennis er godt for hjernen... se video fra TV2/FYN

Prøv om det er noget for dig. Vi er klar med bat og instruktører. Bordtennis - glæde og passion med BAT60+ i OB... se video fra DGI/DBTU

Vil du blive bedre til bordtennis... så deltag eventuelt i et kursus: bordtennis for 60+. Er du interesseret i mere info om bordtennis for folk over 60 år... så læs mere på hjemmesiden BAT60+

På 60+ kursus

Målsætning i Skårup Bordtennisklub

At inspirere børn og voksne i alle aldre til at dyrke bordtennis som sport og idrætsgren.

Kontakt Skårup Bordtennisklub

Formand Rasmus Grønborg +45 2129 2434 //  bordtennis@skaarup-if.dk
eller klubmedlem Henrik Dyrehauge 2477 7336

Spillested: Skåruphallen, Åbyvejen 43, 5881 Skårup Fyn
Spilletid: Ungdom spiller mandag kl. 17 - 18:15
Voksne/senior spiller mandag og onsdag kl. 18:30 - 22
60+ spiller onsdag kl. 17 - 18:30

Kontingent og spillerlicens

Kontingent: Nederst har vi listet forskellige typer af kontingenter, tryk på én af dem - og se pris mm. i boks til højre.

Spillerlicens: Vil du også gerne spille holdturnering og/eller stævner - hvilket vil gøre dig til en bedre spiller - så skal du også betale spillerlicens hos Dansk Bordtennis Union